Dulce.

Sunt unele apariţii feminine care se nasc cu prea mult zahăr în sânge, cărora zâna cu aripioare străvezii de marţipan le a dăruit păr de ciocolată, şi n loc de ochi, migdale. Ele dorm pe pat de turtă dulce, iar la chiuveta lor curge miere, şi nu apă.

Femeia bomboană este o apariţie: se topeşte încet la soare şi se cristalizează instant la cea mai mică adiere. Surâde uşor şi pare atât de dulce, cu toate că sufletul ei ar putea fi umplut cu sirop amar. Tocmai pentru că are un gust atât de delicat, unii ignoranţi sunt în stare să o plaseze pe orice tort sau prăjitură. Emană o aromă irezistibilă de vată de zahăr, şi cateodată staniolul se lipeşte prea tare de ea. Cât de greu se deschide ambalajul, şi vai de nefericitul care încearcă să o consume deodată!

Ce chin să păstrezi un secret atât de vanilat când pe pielea ciocolatie apar cicatricile unor ţânţarilor mult prea  egoişti, când din pricina caramelului topit ţi se lipesc pe degete atâtea vise, agăţi în neştire suflete şi murdăreşti atâtea amintiri. Viaţa este atât de alunecoasă, iar drumurile trasate cu alb pe suprafata acadelei uriaşe sunt atât de încurcate, încât uneori le încurc şi pornesc pe altul.

Boala de zahăr ţi se dizolvă în palme, iar tu, dragule, zâmbeşti. Când nu vei fi aici, promit să mă dau pe buze cu pelin..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: