Furtună de amintiri.

Nisipul nu a fost nicicând mai rece, iar apa niciodată atât de amară.

Rochia mi se lipea ca o meduză de pielea vineţie în spasmul învolburat al valurilor, briza îmi arunca nisip în păr,iar pe buzele tremurânde simţeam aroma de pelin. Stăteam pe mal, în bătaia vieţii, sperând că poate viitura avea să smulgă şi puţinul suflet rămas în mine.. şi aşa îl risipisem peste tot ca o investiţie naivă.

Plutisem şi eu odata în larg. Fără vâsle, fără colac de salvare şi fără pălărie, căci iubeam prea mult soarele. Nopţile se dizolvau în zi, minutele în ore, lunile în secunde şi răsăritul în amurg. Fericirea e uitare.. ce glumă insipidă – să ţi aminteşti de alţii, să ai încredere în ei şi să ţi aduci aminte că parcă i iubeşti. Oricum toţi îţi vor îneca corabia; unii o vor face din pură greşeală. Însă odată ce ai ajuns în apă, cu un nod de dezamăgire sărată în gât şi o disperare neagră ce ţi acoperă ochii, întâmplarea se scurge uşor la fund, în inima oceanului tău, şi de acolo nu mai dispare. Ultima dată când am ieşit la suprafaţă, m am trezit direct la mal. Acela a fost cel mai frumos naufragiu al meu..

De atunci tot îi văd pe alţii cum se avântă în larg, pleacă împreună, cară cu ei relicve grele din trecut. Mă uit la entuziasmul şi pasiunea lor stupidă, şi mi spun că unii nu au auzit încă de momentul cand vor eşua. Eu nu m am mai desprins de ţărmul nesfârşit, în ciuda planurilor, a promisiunilor şi credinţei aparente pe care le am descoperit în cei care s au apropiat de mine. Câteodata chiar m am suit zâmbind copilăreşte în corabia lor. Însă n a durat mult până să mă sfâşie panica, să sar în apă şi să dezertez, lăsând în urmă ţipete şi ochi invadaţi de deziluzie.

Azi e frig în mine, iar soarele se ceartă cu stropii de ploaie într o sete de amăgire care doare. E furtună de amintiri pe mare..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: