fericire in durere.

Stii cum rasuna plansul brutal, crestat de convulsii profund organice, pe care nu l aud decat nimicurile din casa si peretii? Spune dragule, vei sti vreodata?

Data viitoare cand mai pleci, te rog macar sa nu mai uiti usa larg deschisa. Nu ti poti imagina ce frig sinistru s a strecurat imediat dupa tine..

Se ascund in memoria mea linii intrerupte, trotuare prabusite, case pradate, cartiere abandonate, rute sigilate pentru totdeauna, iar undeva ratacind printre ele tu. Singurul om care mi a spus acele cuvinte; cum s ar fi putut foarte bine sa nu le aud de la nimeni, niciodata; dar tu mi le ai spus. S ar fi putut sa port acest mister, pe care sa nu l ghiceasta nimeni, pana la capatul vietii. Si totusi tu l ai vazut. Si pe tine te pierd.

Ce seninatate nefireasca si ce ras involuntar, parca inuman de firesc! De acum nu mai am nimic. Nimic de oferit, nimic de riscat si nimic de compromis; asa ca voi accepta totul ca o naiva, si te voi lasa sa joci tu pentru mine. Un gest stupid, sa mai caut inca intr un mod simandicos, intorcand subtil paginile, c o urma de emotie parca numarul tau in agenda, sa caut fericirea in durere; ca si cand degetele mele nici n ar cunoaste atat de bine fiecare miscare: mana stanga strangand puternic receptorul, jocul firului leganandu se dupa noptiera si fiecare intoarcere plina de incapatanare a discului. Cat de etern se aude tonul apelului pornit in intuneric! Nicio enigma. Nimic de intrebat si nimic de aflat. Doar ca noaptea asta nu poate trece fara tine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: