la umbra eternitatii.

La un moment dat am primit o bucata de bilet; acoperit in intregime de un delir cumplit, intr o caligafrie tremuranda si disperata. Intr un colt am observat scrijelita si adresa osipiciului – chipurile, acolo unde isi termina convalescenta; de fapt, unde se pregatea sa moara.

Nici nu mai stiu de cate ori m am intors din drum pana sa ajung la el. Sa fi fost adevarat? M a asteptat el oare si eu nu stiam? Imi amintesc doar ca m a chinuit un ras sardonic, al mortii, care mi a curs permanent prin vene si m a ametit.

Nu am mai avut nicio putere sa l intreb de obisnuitele nimicuri. Cum ai mai putea vorbi c un  muribund acoperit de regrete si raspandind agonii sinistre? Mi am dat seama subit ca eram distrusa pe interior; in scurt timp mi am intors si fata spre fereastra – ma podidisera niste lacrimi cumplite, pe care nu vroiam sa le vada. Pe crengi se scaldau sub raze cativa muguri firavi.

Cel mai probabil imi ghicise miscarea si l am auzit de abia soptindu mi:

– Da, scumpo.. a venit in sfarsit primavara.

Dupa o lunga pauza si a continuat murmurul ca un geamat prelung, iar eu l am auzit ca pierduta intr o stare de inconstienta:

-Stii ca parasesc un vis pe cale de devenire? S a gandit cineva ca poate nu mi am umplut viata? Ca poate as fi vrut sa mai deschid carti pe care intentionam sa le mai citesc? Ca las in urma mea atatia ochi pe care nu i am privit niciodata, atatea voci care inca nu mi au vorbit, parfumuri pe care nu le am inhalat nicacand, apusuri pe care nu am apucat sa le savurez? Ca ratez seninatatea si bucuriile la care vroiam sa ajung? Cate zambete nesarutate iti voi mai pierde? Esti cea mai frumoasa amintire a mea – o epava a fericirii.

M am intors cu ochii crestati de fulgere rosii si necati in lacrimi, cu chipul desfigurat de suferinta si neputinta. Un zambet bolnav incerca sa razbata spasmele ce mi cutremurau corpul. Avea privirea pierduta, ca acelora care nu mai asteapta nimic.

-Azi voi intoarce spatele vietii. Te rog, ia fericirea mea..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: