impreuna pentru eternitate.

Termina’l!

Stia, stia de mult cum se va termina. Nimeni si nimic nu o va putea salva, nici chiar el.. acum totul este fixat, nimic nu mai poate fi schimbat. Gandul ii intrase in corp, ii injectase inima, curgea de’a lungul venelor, i-a strapuns tesutul si i-a acaparat pielea, i-a invaluit ireversibil spiritul. Se agata neidemanatic de el si’si lipi obrajii lipsiti de viata de gatul lui; ochii mari i se dilatasera, gura se intredeschise fara a rosti insa ceva. Privea spre nimic in timp ce lacrimi ii incetosau vederea. Respira adanc, suflul trecand precum o ultima zvacnire pe langa urechea lui; cuvintele cazura ca stropii de ploaie aruncati in nestire, lovind sardonic ranile unui muribund.

-Mai am o singura dorinta! –De ce imi zici asta? replica instantaneu, impins de o disensiune subreda. –Nu imi mai este frica.. –Nu!! Inceteaza! racni ridicandu’se de pe pat. Isi acoperi instinctiv mainile cu ochii, ascunzandu’si lacrimile. Vreau sa fii cu mine! rosti privind’o ingrozit, gesticuland deznadajduit din maini. –Sunt cu tine, uite’ma. Si voi fi intotdeauna. Ti’o promit.. plasmui un suras stins si’ii sopti din nou. Vreau sa ma ingropi in gradina.. el isi inchise ochii, presandu’si cu sadism pleopele, isi tranti capul de geamul rece si’i asculta disperat cuvintele. -Parasita sub tarana grea, voi razbi spre suprafata si voi patrunde in samantele ingropate.. ma voi materializa in copacul propriei mele fiinte si’mi voi inalta mainile spre cer. Rodul vietii va fi inghitit de vrabii si asa imi voi lua zborul odata cu ele. Va fi drumul spre tot.

Amintirile lor s’au stins intocmai unor lumanari calcate in picioare.

Termina’l! Cele doua cuvinte ii zdrobeau puternic cutia craniana.. stia, stia perfect cum il va termina, cum va incheia acest ultim capitol; abia apoi va reusi sa realizeze cel din urma acord, final si definiv -impreuna pentru eternitate.

Reclame

4 răspunsuri to “impreuna pentru eternitate.”

 1. fireflight Says:

  Trista poveste, dar…iubirea lor trebuia sa fie vesnica.

 2. Cristina Cîrstea Says:

  povestea este trista intr-adevar,dar este profunda,plina de iubire sicaldura in acelasi timp!Felicitari!Apropo,la multi ani de Anul Nou si sa ai parte de tot ce e mai bun!

 3. machiaveliq Says:

  Scrii frumos! Astept noi episoade in 2010! 🙂

 4. mishoty Says:

  Stiti, vorba unui clasic:
  „Iubirea noastra nemuritoare s-a dus dracului!”

  Deci foarte bun articolul, se vede ca tema dragostei apare in textul tau, impreuna cu diferite nuante de postmodernism, cu anumite idei filozofice parca inspirate din Schopenhauer, ceea ce te-ar face o romantica mai intarziata ca Eminescu, dar este absoluta excelenta maniera in care opera ta evolueaza cu timpul, cu noi idei, cu noi metafore!
  😆 stii continuarea 🙂
  Intr-adevar mai astept si eu noi articole, am inceput sa te depasesc din ce in ce mai mult si nu vreau sa ma confrunt cu Samo 😆 (sau da?)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: